Over

Het was 1982, het jaar dat mijn ogen begonnen met de wereld te bewonderen. Ik ben er hevig van overtuigd, ik was er immers zelf bij, dat ik precies vanaf dat moment de dingen om me heen nauwkeurig in me op nam en ze met grote aandacht in woordenspinsels omzette en opsloeg in een van de huisjes in mijn hoofd.

Zo zie ik namelijk mijn ervaringen, gedachten en verzinsels graag. Ieder geordend in hun eigen huis in mijn hoofd. Dit zou suggereren dat ik een ontzettend geordend mens ben, maar niets is minder waar. Als er een beeldwoordenboek zou bestaan -bestaat deze? – dan zou er bij de afbeelding “chaotisch” een foto van mij staan.

Ik registreer vliegensvlug en met datzelfde tempo proef ik ook haarfijn de sferen om me heen, combineer dat met een nogal dromerig karakter en het chaotische plaatje is compleet. Dit alles zorgt ervoor dat ik nogal warrig overkom. Ik weet nu al dat het erfelijk is; mijn dochters hebben er namelijk ook ” last” van. Alhoewel ik heb geleerd dat een last ook een feest kan zijn, het is maar net hoe je het bekijkt.

Ik bekijk het graag van alle kanten; zoals ik gebeurtenissen, mensen en dingen om me heen bekijk. Een ander licht kan je zo ineens verrassen. Het geeft me dat niet alles zwart wit is, dat er naast het grijs ook nog ruimte is voor rood, paars, blauw en zelfs voor de kleuren die nog ontdekt moeten worden. Die kleuren ontdek en creëer ik graag zelf. Ik kan goed vertoeven in de wereld die verbeeldingskracht heet, alhoewel de dagelijkse beslommeringen mij al woorden genoeg geven om spinsels te schrijven.

Het spinnen van mijn eigen web, het schrijven van mijn woordenspinsels helpt mij om een beetje vat op de wereld te krijgen en alles wat daarin, daaromheen, daarbuiten gebeurt.

Ieder huis heeft zijn eigen verhaal. Ik heb al vele huisjes gebouwd en gevuld met woordenspinsels. Ik zou een hele wereld bij elkaar willen schrijven, maar daarvoor is er in mijn hoofd te weinig ruimte, dus heb ik een nieuwe plek gecreëerd. Een soort van commune, waar plaats is voor heel veel huisjes, waar iedereen binnen mag komen om mijn ikkuhwoordenspinsels te lezen.

Wees welkom!

 

©wendyvanschaik-april2016

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s